«اسماعیل اطمینان» ارزش اقتصادی میوه جات را سه برابر کرده:

آقای ارزش افزوده و صادرات میوه خشک به ترکیه و روسیه

آقای ارزش افزوده و صادرات میوه خشک به ترکیه و روسیه

«اسماعیل اطمینان» ارزش اقتصادی میوه جات را سه برابر کرده:
آقای ارزش افزوده و صادرات میوه خشک به ترکیه و روسیه

توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی یکی از بهترین راهکارهای اشتغال زایی در مناطق روستایی است که جلوگیری از مهاجرت بی رویه از روستا به شهر، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، افزایش ارزش افزوده محصولات و پیشرفت اقتصادی و اجتماعی مناطق روستایی را به همراه دارد. صنایع تبدیلی از قابلیت ایفای نقش تعیین کننده در تنظیم بازار محصولات کشاورزی نیز برخوردار است. بیشتر کشاورزان از عرضه همزمان محصولاتشان در بازار و کاهش شدید قیمت متضرر می شوند و این در حالی است که با استفاده از صنایع تبدیلی می توان محصولات کشاورزی را در خارج از فصل به بازار عرضه کرد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بسیج سازندگی: از کمیته های انقلاب تا زمین کشاورزی اسماعیل اطمینان درباره علت ورودش به عرصه صنایع تبدیلی و خشک کردن انواع میوه جات می گوید: «سال های ابتدایی انقلاب بیشتر وقت من به حضور در کمیته های انقلاب سپری شد تا اینکه با تحقق ماموریت کمیته ها و برقراری امنیت در کشور دوباره به زمین کشاورزی برگشتم. در کنار کار کشاورزی کار تولید ظروف یک بار مصرف را هم با تأسیس یک گارگاه پیگیری می کردم و به عنوان کارآفرین برتر مورد تقدیر قرار گرفتم. سال هایی که همیشه بنده را به عنوان یک کشاورز علاقمند به کار زراعت آزار می داد، پرپر شدن بخش قابل ملاحظه ای از محصولات کشاورزی جلوی چشمانم بود. هر سال حداقل 30 درصد محصولاتم به دلیل نبود مشتری، فقدان سردخانه و ... فاسد می شد و از بین می رفت.»

او می افزاید: «با مطالعاتی که انجام دادم، عرصه صنایع تبدیلی کشاورزی را شناسایی کردم. متوجه شدم در صورت استفاده از صنایع تبدیلی می توان امکان عرضه خارج از فصل انواع میوه جات را در بازار فراهم کرد، ماندگاری آنها را از یک هفته تا یک سال افزایش داد و مهم تر از همه اینکه ارزش اقتصادی آن را چند برابر کرد. بالاخره با کمک بسیج سازندگی یا علی (ع) گفتیم و کار را شروع کردیم.»
اختراع دستگاه های جدید و آنزیم بری با بخار

آقای اطمینان در کارگاه تولید میوه خشک خود برای 10 نفر اشتغال زایی کرده است که همه آن ها جوانان تحصیل کرده در رشته های شیمی، صنایع غذایی، کشاورزی و... هستند. او خاطرنشان می کند: «تولید محصول ارگانیک و عاری از مواد شیمیایی برگ برنده کارگاه ماست. همه میوه ها قبل از ورود به چرخه تولید توسط مهندس کنترل کیفیت بررسی می شوند و در صورتی که مشخص شود در تولید میوه ها از سموم آفت کش استفاده شده بلافاصله برگشت می خورد. در تولید میوه خشک بیشتر کارگاه ها از سموم شیمایی در مرحله شستوشو استفاده می کنند. اما ما توانستیم یک راه حل ابتکاری به عنوان جایگزین شوینده های شیمیایی پیدا کنیم. شستوشوی میوه ها و عملیات آنزیم بری در کارگاه ما با استفاده از بخار آب انجام می شود و برای این کار خودمان دستگاهی بی نظیر اختراع کرده ایم.» این فعال اقتصاد مقاومتی درباره دستگاه های صنایع تبدیلی مورد استفاده اش، اظهار می کند: «دستگاه آنزیم بر و پوست کن اختراع خودمان است. دستگاه پوست کنی که اختراع کردیم در جهان لنگه ندارد. این دستگاه در هر ساعت 100 کیلوگرم سیب را پوست می کند، برش می دهد، حلقه حلقه می کند و تفاله اش را می گیرد. وجود کمپرسور به دلیل نشست هوا، آب و روغن عامل ایجاد آلودگی در محصول نهایی است. ما توانستیم با جایگزین کردن پنوماتیک، کمپرسورها را حذف کنیم تا محصولی کامال ارگانیک تولید کنیم. قیمت دستگاه آنزیم بر در داخل کشور 14 میلیون تومان و در ترکیه 130 میلیون تومان بود، اما ما آنقدر قطعه خراب کردیم تا فقط با 13 میلیون تومان این دستگاه را در کارگاه ساختیم.»