فصل تهیه عرق بید مشک در آذربایجان غربی و کارفرینی بانوان
![](/sites/default/files/styles/1000x580/public/image/news/2024-04-15/photo10256244567.jpg?itok=6pdzw2cX)
فصل تهیه عرق بید مشک
یکی از دلمشغولیهای زنان ارومیهای استحصال عرق بیدمشک از درختی به همین نام است.
درواقع شکوفههای بیدمشک در ارومیه نوید آغاز فصل بهار بوده و با شکفتن آنها زندگی دوباره طبیعت جان پیدا میکند.
بیدمشک درختی است با گلهای زرد کرک دار مایل به سبز و سیاه که پیش از رویش برگهایش میشکفد و بانام علمی salix aegyptica در مناطق مختلف ایران و در برخی از نواحی شهرستان ارومیه میروید.
این درختچه که در ارومیه و روستاهای اطراف به نام پیش پئشا pš pšâ شهرت دارد علاوه بر استفاده های خوراکی و نوشیدنی برای مردم منطقه دارد.
با دارا بودن خواص طبی در درمان برخی از بیماریها مانند: تقویت قلب و اعصاب، معده، آرامبخش بودن و تسکین سردرد و دردهای عضلانی، ضد میگرن، مقوی عمومی بدن، تب بر قوی و... کاربرد دارد.
عرق بیدمشک معمولاً در امر تهیه باسلوق، فالوده، نقل بیدمشکی و تهیه شربت برای پذیرایی در مجالس جشن عروسی یا دیدوبازدیدهای عید نوروز مورداستفاده خانوادهها قرارمیگیرد.
مهارت و فن آوری سنتی تهیه عرق بید مشک در سال 1390 با شماره 478 در فهرست میراث ناملموس ملی با گستره آذربایجان غربی توسط حوزه مطالعات مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی استان به ثبت رسید.